Program

 

 

Szakmai fórum 

A szakmai konferencia keretében a résztvevők átfogó képet kaphatnak a meeting industry nemzetközi helyzetéről, Covid utáni regenerálódásáról, valamint megismerkedhetnek az aktuális piaci trendekkel különösképp a mesterséges intelligencia hatásaival és annak turizmussal kapcsolatos aspektusairól.

Az ütős szakmai konferencia és a B2B tárgyalások mellett különleges gasztronómiai élményekben lehet része a rendezvényre kilátogatóknak. A MICE Business Day résztvevői bepillantást nyerhetnek gasztronómiai művészet műhelytitkaiba a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai döntőjén.

A korábbiakhoz képest hangsúlyosabb szerepet kap a B2B tárgyalásokat megelőző szakmai konferencia, amelyen a „szakma nagyágyúinak" kurrens előadásait hallgathatja meg a közönség.

A szakmai előadásokat megelőzően köszöntőt mond Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője, Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója és Szégner Zsuzsanna a Magyar Turisztikai Ügynökség Nemzetközi Kapcsolatok igazgatója.

A 2023-ban az IMEX Academy Awards díjjal kitüntetett David Kliman, a Kliman Group alapítója és elnöke a meeting industry nemzetközi helyzetéről, Covid utáni regenerálódásáról, valamint az aktuális piaci trendekről tart előadást az eseményen. A szakembert a Budapest Convention Bureau-val közös szervezésben hívták meg a konferenciára.

Várhatóan szintén nagy érdeklődésre tart számot Keleti Arthúr „kibertitok" jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítójának prezentációja a mesterséges intelligencia társadalmi környezetünkre gyakorolt hatásairól és annak turizmussal kapcsolatos aspektusairól.

Az előadásokat követően a Turizmus Cafe két élő felvétele várja az érdeklődőket, a téma mi más lehetne, mint a mesterséges intelligencia és a gasztronómia.

11:30 és 12:10 között várjuk az érdeklődőket Gasztronómia, turisztikai attrakció? című adásunkra, ahol a gasztro-turisztikai, borászati trendeket, technológiai újításokat, élményalapú étkeztetést járjuk körbe, a szakma jeles képviselőinek véleményét megismerve.  Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Pesti István, a Michelin csillagos tatai Platán Étterem séfje, illetve Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító társtulajdonosa részvételével zajlik a panelbeszélgetés.

14:30 és 15:10 között várunk mindenkit A mesterséges intelligencia átalakító ereje a turizmusban címet viselő Café felvételünkre, ahol az AI (mesterséges intelligencia) turizmusra kifejtett hatását járjuk körbe, a szakma jeles képviselőinek véleményét kihangsúlyozva. A beszélgetés résztvevői megvitatják az AI turisztikai kampányokban, szállodákban, utazásszervezésben való felhasználását. Dr. Kökény László, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, kutatója, Erdős Ákos, a Hello Agency tulajdonos-ügyvezetője, illetve Biró László, a Mediator reklámügynökség ügyvezetőjének részvételével zajlik a panelbeszélgetés.

A házigazda Szujó Zoltán műsorvezető, sportriporter.
Szakmai talkshow sorozatunk mindkét részének a Hungexpo C épületében található Plenáris terem ad helyt.

A részletes szakmai program IDE kattintva tölthető le.