A Fornetti Group 1997-es megalapítása óta új fejezetet ír a kelet-közép-európai pékipari vállalkozások történetében. A ma már legendás és ikonikus márka egy kis pékműhelyben született, ahol egy unikális ötlet révén úgynevezett mini termékek gyártásával kezdtek el foglalkozni az alapító szakemberek, akik abban is újat hoztak, hogy a termékeket nem darabszámra, hanem kilóra árulták. A koncepció sikere nem maradhatott el: a magyar vásárlók hamar megszerették és hamar keresni kezdték az új típusú termékcsaládot.
A cég, valamint a franchise-hálózat fejlődése innentől kezdve töretlen volt, és ma már ott tartunk, hogy a vállalat három üzemében több mint kétszáz féle fagyasztott pékipari terméket állít elő. A mini termékek mellett nem sokkal később megjelentek a darabáruk is, és a most elérhető, patinás termékszortiment mind ízben, mind formában a legváltozatosabb vásárlói igényeket is kielégíti.
Jelenleg a svájci-ír Aryzta AG égisze alatt működő Fornetti Group termékeihez tizenhét európai országban lehet hozzájutni. Elsősorban az egyedi modell szerint felépített franchise-hálózat révén, de jelentősnek mondható a termékek brand-megjelölés nélküli, kiskereskedelmi láncolatokban való hozzáférhetősége is.
Ma már egy olyan márkáról beszélünk, amely a folyamatos, magas színvonalú termékfejlesztésnek köszönhetően évek óta nem követi, hanem diktálja a régió pékipari szegmensének trendjeit, üzleti modellje révén pedig jelentős hasznot hoz a cég üzleti partnereinek.